Ett liv utan Tyke….

Nytt år med nya möjligheter brukar det heta. Ni som följer mig vet ju att Tyke har vart kass och det inte har gått åt rätt håll. I december månad blev han väldigt dålig i sin rygg och jag fick ta det jobbiga beslutet att låta han somna in. Den 9 dec gick han över till andra sidan. Tomheten och saknaden är fruktansvärd. Men han skulle ha ett värdigt liv hade jag bestämt och även kunna gå in till veterinären själv. Hans artros och spondylos hade börjat klämma rejält på nervtrådarna så han kunde inte använda sina bakben som han skulle.Ett liv i soffan var inte Tyke melodi. Och ha kvar han för min egen skulle var inte rättvis. Vissa dagar saknar jag honom så mycket så jag håller på att gå sönder. Ni som har/haft djur vet nog vad jag skriver om. Jag hoppades in i det sista att det skulle funka men det gjorde inte det. Att stänga dörren framför nosen på honom skar i mitt hjärta varje gång jag skulle ut och springa.
img_7873Jag och Slade försöker hitta nya rutiner och har kommit ut på stigarna igen. Fast det var tufft dom första gångerna. Men livet går vidare om inte annat måste det göra det. 2016 var ett tufft år för mig med mycket sjukdomar och dålig motivation i löpningen. Varje lopp var en nära döden upplevelse och all glädje försvann. Jag tycke vandringen var kul ihop med mina grabbar och vi plockade skräp på vägen.  Vi fick ihop flera kassar på våra vandringar. Det funkade hyfsat bra för Tyke på vandringarna och vi tog det i hans takt .
img_76482017 hoppas jag på ett bra år utan tävlingar för min del. Jag tror det blir så iallafall. Inledde det nya året med 2 härliga terräng pass med Slade sen blev jag sjuk. Bra start??
Helt makalöst är det. Jag har försökt komma iväg till gymmet men har slutat med att jag bara skiter i det. Så jag har gjort ett hemma gym i köket. Ja ni läste rätt… Köket är stort och jag sitter aldrig där. Många bra övningar har det blivit fram till att jag fick flusan
img_8085Nya sele har inhandlats åt Slade. Självklart ska en liten Äventyrs hund ha bra grejer. Ett handtag på ryggen så jag kan lyfta upp honom när vi ska till bergen och springa/vandra.
Målen i år är inte stora utan mer hålla sig frisk, hitta nya leder,Åka till Åre,springa på sörmlandsleden och en härliga resa till Norge med en god vän. Jag vågar i nu läget inte planera in några lopp utan väntar med det om jag känner mig pigg och stark. Jag har fortfarande en dröm att starta dragon back race men den drömmen finns ju kvar många år framöver. Livet måste gå före just nu. Landa i allt. Kanske kommer det in en mallebäbis i framtiden. I skrivande stund måste Slade få all uppmärksamhet. Och jag måste sluta att gråta över Tyke..
img_8048img_8116
Välkommen 2017 nu kör vi!!!!

Annonser

2 tankar om “Ett liv utan Tyke….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s