Sprint-cup

Hade väl aldrig trott att orientering skulle vara så här KUL. Har vart med på mina första tränings tävlingar i FOK. Första sprinten var jag totalt vilse. Till och börja med sprang jag efter dom två andra som startade samtidigt som mig. Ingen bra strategi…  dom hade helt annan bana. Och till råga på allt så var ju kontrollerna gömda. Inget jag hade räknat med…
Som tur var dundrade Madde om mig när jag står och kliade mig i huvudet och skrek: leta efter stenmurar. Något som sitter i huvudet nu. Börjar haja dom olika symbolerna på kartan. Kan ju säga att jag kom sist i motions klassen….
13237658_1730874017155377_7644937218986602070_n
Min andra sprint gick bra mycket bättre än min första. Då började jag lita på mig själv och tänka till lite. Fantastisk roliga bana som gick på Näset i Skrea. Gillade verkligen detta med att leta bland klippor och strand.
IMG_6044IMG_6053IMG_6047Jag får nog vackert ändra uppfattning om detta med orientering. Av någon anledning har folk satt en tönt stämpel på detta. Jag tycker det är riktigt rolig. Fast jag inte riktigt får ordning på detta med kompassen ännu. Sprinten i Skrea vann jag motions klassen… Yay! Kan ju vara så att jag inte sprang efter alla andra denna gången .
IMG_6071Tredje sprinten var i stan, Henke hade satt mig i dam klassen…Opppsss sa han..
Iallafall kom jag iväg VÄLDIGT dåligt i starten. Fick inte ordning på vart jag var på kartan. Velade runt i 5 min innan polletten trillade. Väl iväg gick det hyfsat bra. Eftersom jag inte kan kompassen ännu så förlitade jag mig helt på att leta på kartan. Hade en kvinna bakom mig hela spriten  men som alltid kom fram till kontrollerna snabbare än jag. Hon valde helt klart bättre vägar än jag. Själv förlitade jag mig på min ”snabbhet”.
IMG_6147Lyckan är total när man går i mål med alla kontroller hittade. Tog lång tid och kom sist i dam klassen men vad gör det? jag är igång ….
Jag kommer förhoppningsvis tävla i lite orientering i sommar och höst. Bra break från löpningen och kommande bergs orientering . Det är iallafall målet med det hela. Sen kan allt hända på vägen…..

Annonser

En tanke på “Sprint-cup

  1. Jättekul att läsa om och låter verkligen roligt!
    Ett bra komplement till löpningen. Och cykel såklart!!
    Ett år kvar till vårat äventyr nu! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s