Dagarna innan loppet…

Jag var inte bara över i England och sprang utan ca en vecka innan var vi där och upptäckte berg, Windemere , Ambleside osv.
År 2013 sprang Niklas detta loppet och sommaren 2014 var jag med Eskilstunas Trail klubb och sprang i Kålmoden. En av kvällarna så hade Niklas en Englands kväll med oss. Med bilder och berättelse så blev jag helt förtrollad och vill springa detta loppet en dag.  Föll lite i glömska men en dag fick jag en länk av Niklas. Det visade sig att det var en anmälningslänk till Ultimate Trails. Poff jag var anmäld! I samma veva la jag ute en blänkare på FB om resesällskap. Jag fick med mig Annelie och Jan-Erik direkt. Efter ett tag hoppade även Jeanette på. Annelie gav förslaget om att vara där lite länge än bara över loppets gång… Sagt och gjort , en vecka blev det!
DSCN1434

Jag reste från Köpenhamn och resten från Stockholm. Vi sammanstrålade i Manchester. Efter mycket om och men fick vi ut hyrbilen som Jan-Erik hade fixat framför datorn hemma i Sverige. Precis som Rayan Air som fanns det helt plötslig massa tillägg och bilen blev helt plötsligt mycket dyrare än vad vi hade tänkt oss.  Men den behövdes för det blev en del åkande hit och dit. Iallafall så kom vi iväg efter ett tag. Jan-Erik bakom ratten och Annelie som Guide. Många snirkliga vägar med massa får huller om buller men så vackert.
DSCN1445 DSCN1440 Många foto stopp blev det! Ett evigt skrik till Janne mannen att han måste stanna NUUUUDSCN1448Jeanette har första backintervallen och Janne vill förverkliga det hela. Jag har aldrig vart med om så smala vägar och bilisterna kommer i hundra tio känns det som.
DSCN1433

DSCN1459 DSCN1458Underbart vackert! Trodde först att det inte var sant men här var jag. Äntligen i England och vem kunde tro att det är så vackert i England. Vi kom fram till Windermere senare på kvällen. Jag checkade in med Janne då det var egen säng. Som tur väl gick Annelie och Jeanette med på detta.
Tisdagen hade vi bestämt att det var bergs vandring som gällde. Jag fick grymt mycket tips och trix av Annelie och Jan-Erik om detta. Jag har alltid sett vandring som något tung med 25kg packning med. Men med tips och funderingar själv fick jag bra ordning på min rygga och mat inför det.
DSCN1464 På väg upp! Jag fick ha hand om kartan efter som jag alltid tjatar om att jag måste lära mig. I skrivande stund kommer jag inte riktigt ihåg vem som hade tittat ut rundan men jag vet att det var en liten del av vårt lopp (58 Km ) Vi startade i den lilla byn Glennridding.DSCN1469 DSCN1473DSCN1481Ett litet stopp för att bestämma vilket håll vi ska på. Efter lite disk så bestämdes det att vi ändrade rutt. En rejäl stigning blev det med mig och Annelie i täten. Janne och Jeanette hörde vi. Vi träffade på många vandrare. Allt från skolklasser till Japaner i Tweedkavajer.
DSCN1483Nere vid sjön var det stället vi pausade på!
DSCN1486 DSCN1489Annelie fick en ide att på den där bergskammen kan vi ju vandra. Kan ju inte var så farligt tänkte jag. jag ångrade mig bitter när jag väl kom fram till stället vi skulle  ”vandra”
Uppe på toppen av Helwellyn tog vi en liten matrast för att sen ta oss an Bergskammen
DSCN1492 DSCN1493 Jo men tjena! Var mer klättring än vandring. Jag var riktigt rädd ett tag men Annelie tog kommandot och med vant öga letade rätt på bra ställen att ta sig nerför och upp. Att sätta tassen rätt ,tungan rätt i mun, lite bred rumpa kom jag fram till slutet av bergskammen. Under resans gång stöter vi på 2 grabbar som var ute och ”luftade” sig. Dom kommer klättrandes från andra hållet med SNEAKERS på tassarna och solbrillor. Jag trodde jag skulle ramla av berget när jag såg detta. Jo men vi är lite bakfulla vi drar upp till Hellwelly en runda….DSCN1495
DSCN1498DSCN1503Det blev en härlig resa nerför men var riktigt tuff att gå neråt. Massa fina stenmurar och stentrappor. Jag är fortfarande fundersam hur dom lyckats så upp all sten så snyggt. Väl nere blev det doppa fötterna. Jag vägrade ju så klart! Badkruka som man är!
Onsdagen var väldigt lugn med dagsutflykt i Windermere . Redan när jag åkte till England hade jag ett öra som inte vill vara friskt. Och jag kände av det riktigt mycket efter en dag i bergen. Så jag var rätt glad över att det bara var en lätt vandrig
DSCN1507DSCN1510Sten murar så klart! På eftermiddagen blev det att fara till Kendel. Lite piggare men långt ifrån bra. Massa olika sportaffären så klart och allmän titt här och var. Lite fika på det oxå
Vi åkte vidare längst med kusten. Dom andra vill kolla på havet då satt jag kvar i bilen. Var inte riktigt på hugget mot slutet av kvällen. Mådde rätt så kasst! På Torsdagen var jag verkligen kass och beslutade mig att stanna hemma i sängen när Janne och Annelie drog ut i bergen igen. Avis men ett klokt beslut. Jag ville starta på lördagen. Jeanette stannade oxå hemma då hon var lite trött i benen. Senare på dagen tog vi en fika och lullade runt i Windermere.
DSCN1515 DSCN1522 DSCN1524Fredagen bestod mest av att förbereda sig för loppet….Och det Race rapport är redan skriven..

Jag har lärt mig massor på denna resan! Hade aldrig klarat loppet så bra utan goda råd från Jan-Erik och Annelie. Att jag bara stod på startlinjen är jag jätte nöjd med. Sen att det gick så bra är en annan historia. Min löpning har tagit en helt annan vändning. Egentligen tog den redan det efter Axa men med lite för dåligt självförtroende så la jag bergslopp på hyllan fast jag hade en härlig känsla rakt igenom det loppet oxå. Att springa på asfalt och mot en tid är inte min grej . Jag tappar motivationen lätt och tycker det är tråkigt! Att planera och fundera som jag gjorde nu inför England är mer min grej men jag måste våga testa!!  I skrivande stund är jag sugen på att hoppa på 110 km! Jag vill uppleva mörkerlöpning och soluppgång. Självklart kan man göra det utan lopp men jag gillar att springa lopp. Jag vill känna känslan att stå på startlinjen och träna mot något……

En annan erfarenhet är att ALDRIG berätta för mitt jobb att jag ska springa ett lopp. Det är fruktansvärt sårande att komma glad och lycklig till folk och berätta att man faktiskt har lyckats komma trea och man får som svar: Var det bara tre som startade ? Jag vet man ska inte bry sig men man gör det….

Annonser

5 tankar om “Dagarna innan loppet…

  1. Fantastiska bilder!
    Kul att läsa och jag blir sugen på att få uppleva den miljön. Kanske inte springa ett sånt lopp dock. Liiite för långt för mig. 😉 Skit i jobbarkompisarna! De fattar ingenting….

  2. Men grrr jag blir så arg på folk, hur svårt kan det vara att bli glad för och gratulera nån annan???
    Skulle vilja se deras feta rövar ta sig an höga berg och djupa dalar! 👿
    Du är GRYM Alex, en otrolig prestation har du gjort!!! 👍👍❤️

  3. Härlig läsning! Och dina kollegor, kan du inte byta jobb så fråga dem efter personbästat på sträckan kylskåpet-TV-soffan, det är väl enda sträckan de rör sig på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s