Lissabon Halvmaraton

Ni vet den där känslan man har när man satt nytt PB. Man svävar fram på små rosa moln . Jag kommer suga på denna karamellen länge… Men vi börjar från start.
Upp tidigt som attans på fredags morgon. Kan nog kalla det natt också . Hämtar upp 3 snabba Allastar killar och drar vidare till Göteborgs flygplats
IMG_4088
Liten väntan på 3 timmar i Bryssel var lite smått jobbigt för en människa som mig med väldigt många bokstäver. Något som grabbarna fick känna av hela helgen.
Väl framme i Lissabon var jag totalt livrädd att åka med Taxin som skulle ta oss till vårt hotell. Dom kör som galningar och ligger på tutan stup i kvarten..
IMG_4109

Första dagen i Lissabon blev att hämta ut våra startbevis. En liten gå promenad som visade sig vara mycket längre än vad vi trodde. Bron som vi tittade efter var ju så närma.
Väl framme vid mässan så blev jag grymt besviken. En väldigt liten mässa med några ynka små stånd. Fick en tröja från Adidas som satt som ett kövaskinn. Som tur var fick jag byta men damen på andra sidan var så där nöjd.
IMG_4114           Jag fick leka av mig en liten stundIMG_4092

Bron vi sprang över på själva loppet. Även den som vi trodde var så närma…

Dagen innan loppet körde vi morgon jogg runt om i Lissabon. Dom snabba grabbsen körde stegrings fart. Något jag hoppade över och kände mig riktigt nöjd med att bara stå och titta på. Under dagen blev det kolla i Lissabon. Åkte taxi till ställen då det var bra mycket billigare i än i Sverige och även bekvämt att sätta sig och peka på en karta vart vi skulle. För första gången i mitt liv har jag vart på Hard Rock Café . Har bara sett bilder på det innan så det var riktigt skoj. Vi hann även med ett besök på Lisbon Oceanarium. Rätt så lik de som finns i Göteborg tycker jag iallafall. På kvällen satt Henke och Daniel och pratade om tempo och tider. Jag blev bra taggad över detta och bestämde mig för att satsa på 5 min tempo fast jag visste att vinterns träning har gått riktigt uselt. Men jag ska våga!
IMG_4106 IMG_4113

Då var det dagen D då loppet skulle gå. Fick åka in tidigt då det inte var några startgruppen. Redan på vägen in ser man att det hade samlats folk för att springa. Jag gillade inte riktigt detta med först till kvarn i fältet.Jag fick stå i ca 1,30 min som en packad sill utan uppvärmning innan dom släppte iväg oss. Jämte mig satt gubbar och spelade kort. Kändes inte alls bra. Startskottet gick och det var riktigt trångt. Jag fullkomligt hatar såna som springer med mobil. Inte mer än tre gånger fick jag en armbåge i nyllet då dom började fippla med mobilen på armen. Förmodligen funkade inte det som det skulle. Jag hittade små luckor här och var och tog mig framåt. Efter 2 km släppte det rejält och jag kunde mata på i det tempot jag hade i skallen. Gick riktigt bra …över mina förväntningar och hade ett snitt på 4,50 länge men vid 8-9 km fick jag en rejäl dipp. Tog min enervit och bara bet ihop. Jag ska f-n klara detta och hornen växte. Fick sänka tempot till 5 min. Tyvärr visade min klocka att jag låg 200 m för mycket och jag hade svårt att räkna i huvudet vad jag låg i för tempo egentligen men jag visst att jag låg bra till så jag bara malde på. Jag fick tre klapp på axeln av svenska löpare. Heja Sverige när dom drog förbi mig. Den tredje var nog Andreas men jag var så inne i mitt lopp så jag visste inte alls vem det var förens jag läste hans blogg idag. Riktigt roligt var det att se dom snabba löparna på andra sidan. Såg mitt gäng 2 gånger och orkade att skrika på dom…
IMG_4147

Något hände vid ca 15 km och jag kände mig stark! Drog vidare och kom i mål på 1,44,23
I mål området får jag en dunk i ryggen och hör SWEDEN RUNNER Yay! Haha någon engelsman som gillade min tröja… Fast det är en bäver enligt Daniel. Jag och Boa satte nya PB. Gick lite sämre för Daniel och Henke. Men det finns orsaker till det.
Jag själv krossade mitt gamla PB med över 4 minuter och kan knappt fatta det. 2011 sprang jag Lubeck och kom in på 1,47,53

Tack Daniel och Henke för att ni taggade mig innan start!
Riktigt rolig resa och härligt lopp… Nu längtar jag till England med 3 skogs sniglar..
Vi ska bestiga berg!

Läs Daniels blogg om resan här

Annonser

2 tankar om “Lissabon Halvmaraton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s